Kirppismestarin ansainta

" Äitiysloman jälkeen halusin tehdä vain puolittaista työaikaa, koska se sopi parhaiten meidän perhe-elämän aikatauluihin. Kirppismestarina ja kevytyrittäjänä sain itse määritellä, kuinka paljon ja missä ajassa teen työtä. Kuukaudessa tienasin yli 1600€. Ja mikä parasta - kotoa käsin. "

Sofia, perheenäiti

Kirppismestarin ansainta
case Sofia

Sofia laski, että nykyisessä elämäntilanteessaan hän voisi tehdä työtä 4 tuntia/päivä jokaisena arkipäivänä eli yhteensä 80 tuntia/kuukausi. Tämä vastaa puolittaista työaikaa.

Kirppismestari perustaa keskimäärin 10–15 tuotetta tunnissa. Tähän on laskettu aika, joka menee tuotteiden lajitteluun, kuvaamiseen, myyntiin lisäämiseen sekä numeroimiseen. Sofia arvioi perustavansa noin 12 tuotetta per tunti ja otti huomioon tuotteiden hylkäämisen saldoilmoituksessaan. Keskimääräisen tuntimäärän perusteella Sofia ilmoitti Vähänkäytetty.fi:lle, että voi ottaa vastaan noin 325 tuotetta/viikko.

Kuukaudessa Sofia vastaanotti yhteensä n. 1300 tuotetta, joista hän hylkäsi 25% ja lisäsi myyntiin yhteensä 960 tuotetta. Näistä tuotteista myytiin 60% eli 576 kpl. Myytyjen tuotteiden keskimääräiseksi toteutuneeksi hinnaksi muodostui 10 €.

10 euron hinta jaetaan puoleksi myyjän ja kirppismestarin kesken. Sofia ansaitsi myydyistä tuotteista ennen kuluja yhteensä 2880 €. Tästä vähennettiin palveluun kuuluvina logistiikkamaksuina 288 € (0,30 €/myyntiin julkaistu tuote). Näin ollen tuotekohtaiseksi ansainnaksi muodostui 4,50 € per myyty tuote. Sofia ansaitsi kuukaudessa 576 tuotteella yhteensä 2592 € (sis. ALV 24%), ilman alv:n osuutta 2090,32 €.

Kirppismestarin ansio on samalla tavoin verotettavaa ansiotuloa kuin mikä tahansa muukin työstä saatava ansio. Kevytyrittäjänä Sofian ei tarvinut huolehtia ansioidensa ilmoituksista tai verotuksesta, vaan Vähänkäytetty.fi:n yhteistyökumppani, laskutuspalvelu Ukko.fi hoiti kaiken byrokratian hänen puolestaan.

Sofian verokortin mukainen veroprosentti oli 15%. Ukko.fi pidätti arvonlisäverottomasta summasta eli bruttopalkasta 2090,32 € Sofian verokortin mukaisen ennakonpidätyksen 313,55 € ja oman palvelu- ja lisämaksunsa 133,78 €. Nettopalkaksi eli tilitettäväksi summaksi Sofialle jäi 1642,99
€.

0
Sofian bruttopalkka
- 0
Ennakonpidätys 15%
- 0
Ukko.fi palvelumaksu
0
Sofialle jäi käteen

Miten ansainta lasketaan?

Kirppismestarin myyntiin lisäämän tuotteen toteutuneesta myyntihinta ilman Vähänkäytetty.fi:n osuutta jaetaan puoleksi myyjän ja kirppismestarin kesken.

Kirppismestarin osuudesta vähennetään  kirppismestaripalveluun kuuluva logistiikkamaksu 0,30€ per myyntiin julkaistu tuote. Kirppismestarin osuudesta vähennetään myös arvonlisävero 24%. Jäljelle jäävä summa on kirppismestarin bruttopalkka. 

Vähänkäytetty.fi:n kumppani Ukko.fi hoitaa palkanmaksun, viranomaisilmoitukset, vakuutusmaksut sekä ennakonpidätyksen jokaisen kirppismestarin henkilökohtaisen verokortin mukaisesti. 

Bruttopalkan summasta vähennetään henkilökohtaisen ennakonpidätyksen lisäksi 3.5% Ukko.fi:n palvelumaksuna sekä heidän lisäveloituksensa 2,9%. Jäljelle jäävä summa on kirppismestarin nettopalkka

Esimerkki YHDELLÄ tuotteella:

Kirppismestari asettaa tuotteelle hinnan 10 €. Vähänkäytetty.fi lisää tuotteen hintaan oman osuutensa 2,90 €. Ostaja ostaa tuotteen hintaan 12,90 €

10€ tuotehinta jaetaan kirppismestarin ja myyjän kesken puoleksi. 5 euron osuudesta vähennetään kirppismestarin logistiikkamaksu 0,3 €, jolloin kirppismestarin osuus tuotteen myyntihinnasta on 4,70€. Tästä summasta vähennetään alv 24%. Jäljelle jäävä summa 3,79 € on kirppismestarin bruttopalkka.

Bruttopalkasta vähennetään oman verokortin mukainen ennakonpidätys sekä Ukko.fi palvelumaksu ja lisäveloitus. Jäljelle jäävä summa on kirppismestarin nettopalkka.

Esimerkki TUOTESETILLÄ:

Kirppismestari muodostaa tuotesetin neljästä samankokoisesta lasten potkupuvusta ja asettaa sille hinnaksi 12 €. Vähänkäytetty.fi lisää hintaan 2,90€ osuuden. Ostaja ostaa setin hintaan 14,90€.

Myyjän ja kirppismestarin kesken jää jaettavaksi 12,00€, josta kirppismestarin osuus on 6,00€. Tästä vähennetään kirppismestarin logistiikkamaksu 0,30€, jolloin summaksi jää 5,70€. Kun 5,70 eurosta vähennetään alv 24%, on kirppismestarin bruttopalkka kyseisen tuotesetin kohdalla 4,60€

Bruttopalkasta tehtäviä vähennyksiä ovat kirppismestarin oman verokortin mukainen ennakonpidätys sekä Ukko.fi -palvelun palvelumaksu lisäveloituksineen. Nettopalkka on se summa, joka jää jäljelle ennakonpidätyksen sekä Ukko.fi:n palvelumaksujen jälkeen

Milloin myyntituotot maksetaan?

Myynnit realisoituvat myyntituotoksi kirppismestarille 30 päivän jälkeen ostotapahtumasta, jos ostaja ei ole palauttanut tuotetta. Ilmoitamme kuukausittain edellisen kalenterikuukauden aikana realisoituneet myyntituotot, jotka kirppismestarilla on mahdollista siirtää ansiotilitykseen. 

Tehdystä työstä myyntituottojen maksamiseen on kuitenkin hyvä varata aikaa sillä tuotteiden lähettäminen kirppismestarille ja niiden lisääminen myyntiin ottaa oman aikansa. Tähän vaikuttaa myös se kuinka nopeasti tuotteet myydään – osa tuotteista myydään todella nopeasti, toiset vasta myöhemmin. Myös tässä kirppismestari palkitaan nopeudesta. Mitä nopeammin tuotteet lisää myyntiin sitä nopeammin tuotteet myydään ja myyntituotot on mahdollista siirtää ansiotilitykseen! 

Vakituisesti kirppismestarin työtä tekevälle tuloutuu myyntituottoja joka kuukausi, ja näin ollen myös tuloista tulee säännöllisiä.

Huomio yrittäjät!

Jos olet jo yrittäjä ja sinulla on y-tunnus sekä kuulut ennakkoperintärekisteriin, niin sinun ei tarvitse käyttää kevytyrittäjäpalvelua, vaan voit laskuttaa myyntituotot meiltä suoraan. Tässä tapauksessa kirjoita y-tunnuksesi ilmoittautumislomakkeeseen. Halutessasi voit ottaa meihin yhteyttä alla olevan painikkeen kautta.

Kevytyrittäjyyden helppous

Ukko.fi:n kevytyrittäjänä toimit yrittäjämäisesti ilman omaa y-tunnusta. Jätä tylsät tai ahdistavat paperityöt laskutuspalvelun huolehdittavaksi ja et ole sidottu mihinkään - edes juokseviin kuluihin.

Haemme nyt uusia kirppismestareita

Kirppismestarina olet kiertotalouden eturivissä edistämässä kestävää kehitystä – tienaten mukavalla sekä joustavalla tavalla.

Mikä on
kirppismestari?

Mistä kirppismestarin ansainta muodostuu ja miten
ansiot verotetaan.

Miten pääsen kirppismestariksi?

Miten matka kirppismestariksi etenee askel kerrallaan ja
miten ilmoittaudutaan mukaan.

Mikä on
Vähänkäytetty.fi?

Tietoa Suomen suurimmasta ja suosituimmasta
nettikirppiksestä.